supermorsa.blogg.se

Bloggen belyser min vardag som förutom familj, jobb, vänner och att göra saker som ger energi samtidigt handlar om att leva som "frisk" efter två omgångar bröstcancer.

Inspiration

Publicerad 2015-02-28 18:34:00 i Allmänt,

Det var skönt att sova i min egen säng i natt, det erkänner jag. Det var också skönt att alla barnen var hos sina andra föräldrar. Älskar dem, men maken och jag - framför allt jag - behövde komma hem till en kontrollerbar miljö utan alltför många måsten. Vi handlade lite småplock och en flaska vin, åkte hem och satte igång bastun. Ett par timmar och många ord senare var det skönt att bara vara. Hemma.
 
Idag har vi fortsatt livet i lugnt tempo. Började med att duka upp en frukost bestående av allt som fanns i kylen. Fortsatte med inspiration från Frötuna med naturell laktosfri yoghurt med bär tinade från frysen, nyttigt smarrigt bröd, juice utan konstigheter i, ost och en massa kaffe. Efter det körde jag Qi Gong och maken gjorde sitt eget träningspass. Det var skönt att känna hur kroppen kunde ta det lugnt utan ansträning! Jag hade dessutom inga problem med att lägga in en mindfulness-andning på ett par minuter mellan varje övning. Jag som - innan Frötuna - alltid var klar med varje moment före instruktionsrösten i programmet. Nu tycker jag att han stressar :)
 
Dagen har fortsatt i mys-tempo. En kort promenad slutade med att vi hamnade hos goda vänner på kaffe, surr och musik i någon timme. När vi kom hem och landade i soffan ringde telefonen och bästa vännerna hade behov av lite närhet och musiksnack. Fika, musik och kramar kan man aldrig få för mycket av.
 
Nu bubblar fiskgrytan på spisen. Foo Fighters sjunger "I am a river", maken ligger i badet och det vita vinet i mitt glas är kallt och gott. Kan man ha det bättre än så här? 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jag är en 52-årig kvinna som lever med man och två barn - en egenproducerad tonårsdotter och en bonusdotter. Har ett bra jobb, goda vänner och en syster och föräldrar som finns för mig. Det enda molnet på min himmel är att jag haft bröstcancer två gånger sedan år 2010 och försöker nu hitta tillbaka till att leva som "frisk".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela