supermorsa.blogg.se

Bloggen belyser min vardag som förutom familj, jobb, vänner och att göra saker som ger energi samtidigt handlar om att leva som "frisk" efter två omgångar bröstcancer.

Hushållsfällan

Publicerad 2014-09-30 09:03:00 i Allmänt,

  Ytterligare en tom kartong i soporna som vittnar om att kroppen tagit sitt sista piller av en sort till. Nu är det nog bara 2-3 dagars efterverkningar av sprutan jag fick dagen efter behandlingen (för produktion av vita blodkroppar) som kan bråka med mig i form av ledvärk. Innan fredag denna vecka är mitt mål att det det ska finnas ett par böcker, ett glas vatten, en lampa och kanske en skön handkräm på bordet bredvid min säng. Inga piller. Hur fantastiskt låter inte det! 
 
Nu när orken börjar återvända måste jag passa mig för att inte fastna i hushållsfällan. Det är lätt hänt att det "lilla", det "nära" här hemma blir alltför stort och får alltför mycket fokus. Världen smalnas av till att handla om att det ska vara tomt i tvättkorgen och på köksbänken och att maten ska vara planerad till middagen. Det finns inget skräp framme eller höstlöv på hallgolvet. Mitt jobb är att hjälpa mig själv i min rehabilitering, att göra saker jag mår bra och får energi av - inte att vara en hushållsassistent av kött och blod. Måste hitta balans i detta. Kommer definitivt inte att lämna allting till maken "baraföratt han minsann också ska" blablabla.....Men ni förstår. Har man så mycket tid som jag har just nu med mig själv och min närmaste omgivning är det nog lätt att fokus på vad som är "viktigt" blir snävt.
 
Pratade med en kollega igår och jag märker tydligt hur mycket mer ork jag har att tänka på jobbfrågor nu när jag har ett positivt besked i hjärtat. Energin går inte längre hela tiden åt till att hålla igång hoppet och jävlaranammat. Nu kan jag bara vara och ta saker när de kommer. I oktober blir det några timmars samvaro med kollegor här och där. Inga måsten eller prestationer utan mer för att återknyta. Känns kul.
 
Idag kommer ytterligare en vän på lunchbesök. Jag har tur jag! Solen skiner och jag ska INTE ta ut mig som jag gjorde igår. En promenad till och från ICA efter typ två timmars sömn var ingen hit. Det tog mig 1,5 timme och fyra vilopauser för att över huvud taget ta mig hem. Smart?
 
Längtar efter min syster. Måste göra något åt det.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jag är en 52-årig kvinna som lever med man och två barn - en egenproducerad tonårsdotter och en bonusdotter. Har ett bra jobb, goda vänner och en syster och föräldrar som finns för mig. Det enda molnet på min himmel är att jag haft bröstcancer två gånger sedan år 2010 och försöker nu hitta tillbaka till att leva som "frisk".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela