supermorsa.blogg.se

Bloggen belyser min vardag som förutom familj, jobb, vänner och att göra saker som ger energi samtidigt handlar om att leva som "frisk" efter två omgångar bröstcancer.

Frågor, svar och hjärnsläpp

Publicerad 2015-03-09 15:20:00 i Allmänt,

I morgon är det tisdag och jag ska göra ett ultraljud klockan 10.30 för att kolla om det är någon skit i min lever eller om det är någon annan anledning till att mina levervärden är förhöjda. Min läkare tror inte att jag behöver vara orolig för någonting knas men vill ändå göra den här kollen för att vara säker. Ända sedan beskedet om förhöjda levervärden för en vecka sedan har jag gått med spänningshuvudvärk. Det går en kanal med smärta på var sida om ryggraden från längst upp på halsen och ner till nedre delen av mina xxxxx.... Nu slog minnesluckan till.....vad heter de där vingarna bak på ryggen?.... Ååååååååh! Jag hatar de här hjärnsläppen! Mitt i en tanke eller en mening kan det bara bli helt blankt i hjärnan...som nu. Vi pratade om det nere på Frötuna Gård och det visade sig att vi alla i gruppen upplever samma sak. En del kallar det cancerdemens och andra för vad som tydligen är dess rätta namn, nämligen en lindrig form av PTSD (posttraumatiskt stressyndrom).
 
Det var rätt beslut att gå tillbaka till att jobba 50%. Jag har bestämt mig för att inte göra en massa hushållsarbete när jag kommer hem utan faktiskt göra bra saker för mig (samtidigt som jag hör tvättmaskinen jobba i källaren...). Dagarna blir ljusare och ljusare och med det återvänder lusten att faktiskt göra annat än sitta hemma i kokongen.
 
Solstolen står på baksidan på altanen och bara väntar på att det ska bli liiiite varmare :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jeanette

Jag är en 52-årig kvinna som lever med man och två barn - en egenproducerad tonårsdotter och en bonusdotter. Har ett bra jobb, goda vänner och en syster och föräldrar som finns för mig. Det enda molnet på min himmel är att jag haft bröstcancer två gånger sedan år 2010 och försöker nu hitta tillbaka till att leva som "frisk".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela