supermorsa.blogg.se

Bloggen belyser min vardag som förutom familj, jobb, vänner och att göra saker som ger energi samtidigt handlar om att leva som "frisk" efter två omgångar bröstcancer.

Göra det man måste göra

Publicerad 2016-07-19 10:47:08 i Allmänt,

Hej!
 
 
Det är drygt ett år sedan jag skrev mitt senaste inlägg. Trodde väl någonstans att det inte skulle vara mitt sista - men just då tog det stopp. Skrivandet fyllde inte samma funktion som det hade gjort under tiden jag var i den mest akuta krisen och kaoset.
 
När jag nu öppnar upp min blogg igen hittar jag kommentarer från personer jag aldrig mött, personer som saknar mitt skrivande och som fann stöd i mina ord. Vissa personer var i liknande situation som jag var under 2014 - 2015, hade fått cancerbesked, opererats och väntade på "nästa steg"...vad nu det skulle vara. Rädsla, oro, hopp om förbättring av sin situation och att så klart bli frisk.
 
Jag blir ödmjuk av tanken att ha varit ett stöd ens till någon när jag själv inte varit helt stabil på länge. Ibland behöver man dela sin tanke med någon, skratta, skrika, gråta eller promenera en timme med hög musik i öronen för att finna lite ro. Många av dem jag pratat med som bär på cancerskräcken både under och avslutad behandling säger att de ofta saknar ord när de får frågan "Hur orkar du bära på oron och rädslan att det ska komma tillbaka?" Alla svarar ungefär likadant. Man gör det man måste. Vad är alternativet?
 
Vi ses här snart igen. Det finns många ord i mitt huvud och mina fingrar igen :)
 
 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jag är en 52-årig kvinna som lever med man och två barn - en egenproducerad tonårsdotter och en bonusdotter. Har ett bra jobb, goda vänner och en syster och föräldrar som finns för mig. Det enda molnet på min himmel är att jag haft bröstcancer två gånger sedan år 2010 och försöker nu hitta tillbaka till att leva som "frisk".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela