supermorsa.blogg.se

Bloggen belyser min vardag som förutom familj, jobb, vänner och att göra saker som ger energi samtidigt handlar om att leva som "frisk" efter två omgångar bröstcancer.

Inte bara elände

Publicerad 2015-04-28 22:30:00 i Allmänt,

 
Idag har jag gråtit fyra gånger. Minns inte när det hände senast, och det är väl en bra grej.
 
Gråt 1: Träffar en gammal kompis från Skellefteå på stan idag. Hon har funnits med mig genom hela skitåret 2014, på ett otroligt fint sätt, via Facebook, även fast vi inte umgåtts på många många år. Hon har visat att hon bryr sig om på ett sätt som åkt rakt in i hjärtat på mig. Att träffa henne "på riktigt" var jag inte förberedd på och den kramen som följde med golvade mig. Underbart!
 
Gråt 2: En av de fina tjejerna som jobbade som sminkexpert på kursen för hårlösa cancertanter hösten 2014 visade sig jobba på dotterns favoritbutik. När dottern och jag har besökt butiken har vi pratat och skrattat med henne och hon har varit så glad att se hur jag blivit friskare och starkare för varje gång vi "hälsat på". Nu har hon engagerat sig i On The Mend genom att vilja vara med och sälja skivor och prata om evenemanget. Det som fick tårarna att komma var att hon skrev ett inlägg på Facebook idag om hur jag blivit en förebild för henne och hur glad hon är över att ha träffat mig. Vilka underbara ord! Tårarna rullade. Ännu ett möte som kommit av cancersatan.
 
Gråt 3: Står i replokalen ikväll med ett av de fyra band jag kommer att sjunga med i morgon på konserten. En av gitarristerna börjar plinka på ett riff på gitarren när vi repat klart. En massa ord bildas i mitt huvud och en låttext är på väg. Det var så vackert att jag visste att melodin inte fick försvinna. Tårar! Ännu ett möte som inte skulle ha hänt om det inte vore för skitåret 2014.
 
Gråt 4: Ingela som ska vara konfrencier på konserten i morgon har skrivit om On The Mend på sin blogg idag och hade även lyft in ord ur min blogg - ord som beskrev den stunden jag märkte att mitt hår inte längre satt fast på huvudet. En av de värsta dagarna i mitt liv. Jag är frisk nu, men det har inte alltid varit så. Tårarna kom. Igen.
 
I morgon sjunger och spelar vi för livet.

Inte ok

Publicerad 2015-04-27 18:43:29 i Allmänt,

Jag fick ett tips av en vän att en av våra helt vanliga klädbutiker i stan både har BH:ar och bikiniBH:ar för oss som kanske bara har noll ett ett bröst - alltså en BH med ficka för en eller två bröstproteser. Idag hade jag lite tid över på lunchen så jag tog fasta på tipset och gick till butiken för att kolla efter en bikiniBH....Detta blev resultatet:


Jag: Hej - har ni någon bikiniBH med ficka?

Exp 1: Näeee, jag tror inte det, men jag ska fråga min kollega. (Skriker över hela butiken) HAR VI NÅGON BIKINI-BH MED FICKA??


Exp 2: (Skriker tillbaka) DU MENAR EN SÅN DÄR FÖR PROTES NÄR MAN OPERERAT BORT ETT BRÖST!!??

Exp 1: (Fortfarande skrikande medan hon tittar på mig och nickar som för att få bekräftelse på att hon har förstått rätt) JAA, PRECIS EN SÅN!!

Exp 2: (Skriker också fortfarande) DE FINNS DÄR och pekar mot ett ställ med bikinis.


Vid det här laget tittar alla tio kunder i butiken på mig där jag står och är så arg att jag håller på att smälla fullständigt av! Jag tog expedit nummer 1 åt sidan och frågade henne om hon insåg vad hon precis hade gjort? Att hon har fått alla kunder i butiken att titta på mig och förstå att jag är en sån där "stackare" som har haft bröstcancer. Jag förklarade att jag inte längre var så sugen på att handla hos dem och att de borde tänka över sitt bemötande av olika typer av kunder. Jag berättade också att har man varit i min situation så har man fått tillräckligt mycket ofrivillig uppmärksamhet under behandlingstiden. Kortisonsvullen, rödflammig och flintis väckte man en del uppmärksamhet som man inte längtar tillbaka till. 
Hon höll - med rätta - på att sjunka genom jorden av skäms!!Efter att hon bett om ursäkt ungefär tio gånger köpte jag i alla fall en bikiniBH som jag ska prova ikväll...

On The Mend = På bättringsvägen

Publicerad 2015-04-26 13:57:00 i Allmänt,

Ska snart iväg och repa med On The Mend husbandet. Totalt tretton (13!) musiker kommer att stå på scen på onsdag och köra Foo Fighters pärla "Resolve". Det blir trestämmig sång och instrument man inte kunnat ana :) Innan repet ska vi posta On The Mend skivor till höger och vänster inom Sverige och till USA. Hoppas att intresset håller i sig! Jag frågade maken i morse hur han tror att våra liv kommer att se ut på torsdag den här veckan när adrenalinet har lagt sig efter konserten - om det bara blir stiltje och tristess eller? Han har redan idéer på nya projekt så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... Lite overkligt att det bara är tre dagar kvar till konserten - något som kändes långt borta i november när hemligheten släpptes på min 50-årsfest.
 
Värken i min högra arm har minskat sedan jag började köra mina efter-operationen-övningar igen. Däremot är tårna lika avdomnade som tidigare eftersom jag slarvat med min Qi Gong de senaste veckorna. Fy mig. Känner mig så pass fräsch i kroppen nu att det snart inte kommer att vara aktuellt att tänka "på bättringsvägen" över huvud taget.
 
Nä - nu måste jag hoppa ur myskläderna och på med något lite mer passande för en replokal full av glada människor!

Om

Min profilbild

Jeanette

Jag är en 52-årig kvinna som lever med man och två barn - en egenproducerad tonårsdotter och en bonusdotter. Har ett bra jobb, goda vänner och en syster och föräldrar som finns för mig. Det enda molnet på min himmel är att jag haft bröstcancer två gånger sedan år 2010 och försöker nu hitta tillbaka till att leva som "frisk".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela