supermorsa.blogg.se

Bloggen belyser min vardag som förutom familj, jobb, vänner och att göra saker som ger energi samtidigt handlar om att leva som "frisk" efter två omgångar bröstcancer.

En ficka!

Publicerad 2014-07-30 23:29:00 i Allmänt,

Tänk vilken lycka det är att hitta en sportBH på ett stort världsomspännande klädvaruhus, som har fickor i BH-kuporna! Fickor som säkert inte är meningen ska användas till i första hand bröstcancertanters bomullsproteser, men ÄNDÅ! Jag köpte två och behöver därför inte, från och med idag, hålla på med bomullsproteser fastsatta med säkerhetsnålar. Därmed undviks risken att punktera mig själv utan att ens känna det eftersom jag fortfarande saknar känsel på en stor del av höger framsida där ett bröst fanns fram till den 5 maj i år. Jag blev så lyrisk att jag gick till en personal och berättade den stora upptäckten och vad fickan betydde för mig. Hon tackade och sa att hon inte skulle ha tänkt på hur bra det var att de hade utvecklat modellen sedan förra gången jag köpte en likadan - fast utan ficka - för ungefär ett år sedan.
 
I kväll har vi varit hos kompisar och ätit middag. Vi hann ta det lugnt i deras vackra trädgård (som är full av goda saker man kan äta!!) och surra i tre timmar innan värken i skelettet talade om att det var dags att åk hem och poppa piller. Det känns ok nu.
 
I morgon tar jag tjejerna under armen och åker till Skellefteå för lite ompyssling. Det gäller att krama varje möjligt tillfälle till mys ur de sista dagarna och veckorna av familjens sommarlov och semester. Nästa vecka börjar maken jobba så smått och veckan därefter på heltid - minus min nästa behandlingsdag.
 
Sommaren har varit fin hittills. Full av bra möten och mysiga dagar och kvällar med människor jag tycker om. Det känns inte ens vemodigt att vardagen för min omgivning snart är här. Skolor. Jobb. Rutiner. Egen tid. Tystnad. Pyssla. Måla grejer. Läsa. Promenera. Lyssna på musik JÄTTEHÖGT. Sjunga här hemma JÄTTEHÖGT! Hälsa på på jobbet. Vara med på de uppstartsdagar och planeringsdagar jag vill och orkar.
 
Känner mig utvilad nu när jag tänker efter :)

Sötsaker

Publicerad 2014-07-29 16:45:00 i Allmänt,

Humöret och orken är mycket bättre idag så vi bestämde oss för att åka iväg till det nya favoritstället vid älven. Med väskan full av melon, vatten, kaffe och mackor var det skönt att bara ligga och softa med en bok i handen och maken bredvid sig.
 
Jag är godissugen HELA TIDEN! Har alltid gillat godis, men nu är det extremt. Jag äter inte den mängd jag är sugen på varje dag - inte ens varannan - men jag TÄNKER på godis varje dag! Tur att åtminstone hälften av barnen kommer i kväll så att man har anledning att skärpa till sig och vara ett "föredöme"......tills de somnat. Nja - det håller föga eftersom ungarna är pigga och vakna längre än i alla fall mig. Får skynda mig att trycka i mig lite karra innan de kommer. Det är ju ändå bara tisdag..
 
Snart gör vi i ordning grillen och njuter av ännu en (lagom) varm sommarkväll.

Less

Publicerad 2014-07-28 19:19:09 i Allmänt,

Kanske är det bra att ha de här dagarna där jag inte orkar bita ihop och tänka logiskt och stegvis. Att bara vara en klump med känslor som står framför spegeln och tittar på de allt färre ögonfransarna som pryder mina ögon. De nedre ögonfransarna är nog nere på en fjärdedel av ursprunget nu. Provar måla dit kajal för att se mindre blek ut. Jag som alltid kännt mig färgstark och knappt målat mig känner mig beige nu. Det är inte ens lönt att försöka smeta mascara på de få fransarna på nedre delen av ögat som finns kvar - det mesta hamnar ändå på huden. Har beställt lösögonbryn. Blir spännande att se hur de ser ut. Eller inte.
 
Har aldrig tyckt att jag varit fåfäng, men just nu är det jobbigt att få till både ansikte och kläder innan jag vill bege mig ens till affären. Det är klart att utseendet inte är det viktiga mitt i detta - eller över huvud taget. Eller så är det så att jag för första gången inser hur andra har det som kanske ständigt går omkring med den där näsan de alltid hatat eller det där tunna håret som alltid gjort dem osäkra eller de där öronen som pekar åt fel håll eller de där kilona som inte försvinner eller går att klä bort. Jag har varit tillräckligt nöjd med hur jag ser ut för att inte behöva bry mig. Nu är jag inte ens i närheten av nöjd längre och det rör områden av mig som inte går att gömma; huvud, ögon och en överkropp som gör att inget passar. Hade det varit vinter hade det kanske varit lättare - en tjock tröja och en luva senare så vore man redo.
 
Min förändring är tidsbegränsad. Många andras är det inte. Skärp dig nu för fan och sluta älta detta. Känner att jag håller på att (snart) vara less på att deppa för den här gången. 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jag är en 52-årig kvinna som lever med man och två barn - en egenproducerad tonårsdotter och en bonusdotter. Har ett bra jobb, goda vänner och en syster och föräldrar som finns för mig. Det enda molnet på min himmel är att jag haft bröstcancer två gånger sedan år 2010 och försöker nu hitta tillbaka till att leva som "frisk".

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela